OSMANİYE / KADİRLİ - Kadirli Şehit Öğretmen Orhan Gök Anadolu Lisesi

Toplantı Yeri : Müdür Yardımcısı Odası

Toplantıya Katılanlar :

Ömer Faruk AK, Müdür Yrd

Bekir SARIDÖL, Bilişim Tek. Öğrt.

İrfan BAKIR: Türk Dili ve Edebiyatı Öğrt.

Yasemin ŞEN ÖRTLEK, Rehber Öğretmeni

GÜNDEM MADDELERİ

1. Açılış ve yoklama,

2. Yazman seçiminin yapılması,

3. Millî Eğitim Bakanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın 05.06.2018 tarih ve 76884643-20-E.10943576 sayılı "Okul İnternet Siteleri Yönergesi Taslağı" konulu yönergesinin okunması,

4. Millî Eğitim Bakanlığı, Bilgi İşlem Grup Başkanlığı'nın 25.01.2013 tarih ve 61534 sayılı "Okul WEB Sitesi Yönetim Paneli" konulu yazısının okunması,

5. Web sitesinin oluşturulmasında ve yayınlanmasında görev dağılımının yapılması,

6. Okulumuz web sitesi içinde yer alması düşünülen bölümlerinin karara bağlanması,

7. Dilek, temenni ve kapanış.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1. Müdür Yardımcısı Ömer Faruk AK toplantıyı verimli bir çalışma olması temennileriyle açtı. Yapılan yoklamada internet sitesi yayın ekibine görevlendirilen üyelerin tamamının toplantıda hazır bulunduğu görüldü.

2. Yapılan teklif ve oy birliği ile yazmanlığa Bekir SARIDÖL seçildi.

3. Müdür Yardımcısı Ömer Faruk AK ilgili yönergeyi okuyarak, internet sitesi yayın ekibinde yönerge gereğince idarecilerin, bilişim teknolojileri öğretmeninin, edebiyat öğretmenin ve rehber öğretmenin bulunmasının zorunlu olduğunu katılımcılara hatırlattı. Yine yönerge gereğince ihtiyaç olması durumunda ekibe görevlendirme yapılabileceğini ifade etti.

Okul web sitesi içerisinde yayınlanacak olan bilgilerin Atatürk İlke ve İnkılâplarına, genel ahlak kurallarına, 5651 sayılı kanun ve 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamındaki hukuki süreçlere uygun olması gerekliliği hatırlatıldı.

Site kapsamında Türkçenin düzgün kullanılması gerektiğini, sitenin bireyselleştirilmemesi gerektiğini, içeriğin sürekli güncel tutulması gerektiği, ticari, siyasi ve eğitimle ilgili olmayan içeriğe sahip resim, yazı, reklam, logo ve linklerin sitede yer almaması gerektiğini söyledi.

4. Okul WEB sitesi yönetim paneli kullanım esasları Bekir SARIDÖL tarafından okundu. Siteye girilen içeriklerin bu esaslar çerçevesinde olması gerektiğini vurguladı.

5. Okul İnternet Siteleri Yönergesi 7.Maddesinde de belirtildiği gibi web Yayın Ekibi Komisyonu görev dağılımı aşağıdaki şekilde yapılmıştır.

a) Ömer Faruk AK (İnternet sitesi yayın ekibi yöneticisi); internet sitesi yayın ekibinin

koordinasyonu, denetimi ve yayınlanacak içeriğin kontrolünü sağlar.

b) Bekir SARIDÖL (İnternet sitesi yöneticisi); okul internet sitesi ile ilgili teknik iş ve işlemleri yürütür.

c) Bekir SARIDÖL-İrfan BAKIR (Editör); içerik oluşturur, oluşturulan tüm içeriklerin niteliğini artırmak üzere; anlam bütünlüğü, hitap tutarlılığı, noktalama, imla ve yazım kurallarına uygunluğunu denetler, değerlendirir ve düzeltmeler yapar.

ç) Yasemin ŞEN ÖRTLEK- (Danışman); oluşturulan tüm içeriklerin pedagojik açıdan uygunluğunu denetler.

6. Ömer Faruk AK "Okul web sitemize eklenecek olan her türlü içeriğin internet sitesi yayın ekibi denetiminden geçtikten sonra yayına girmesi gerekmektedir. Okulumuza ait her türlü faaliyetler sitemizde paylaşılmalı ancak sitemizin menü yapısı, site ziyaretçilerimizin aradığı her türlü içeriğe kolayca ulaşılabilecek sadelikte düzenlenmelidir." "Web sitemizde, okulumuzda yürütülen rehberlik faaliyetlerine yönelik çalışmaların da paylaşılması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde görüş bildirdi. "Okul web sitemizdeki mevcut bölümler yeterlidir. Önemli olan bu bölümlerin sürekli güncel tutulmasıdır." dedi.

7. Müdür Yardımcısı Ömer Faruk AK, başarılı bir çalışma dönemi geçirilmesi temennileriyle toplantıyı sonlandırdı.

WEB YAYIN EKİBİ KOMİSYONU

Ömer Faruk AK

Müdür Yardımcısı

Bekir SARIDÖL

Bilişim Teknolojileri Öğrt

Yasemin ŞEN ÖRTLEK

Rehber Öğretmeni

İrfan BAKIR

Türk Dili ve Edebiyatı Öğrt.

UYGUNDUR

..../09/2023